fileerror is No permission Alligaattori Kustannus – Tulimieli

Hinta: 26,50 €

ISBN: 978-952-7011-00-3

Koko: A5

Sivumäärä: 320

Sidosasu: sidottu

Kirjastoluokka: N84.2 fantasia, 84.2 fantasia

Suomentaja: Jussi Hirvi

Ilmestymisaika: 03/2014

Status: loppuunmyyty

Gillian Philip

Tulimieli

Nämä keijukaiset eivät epäröi tappaa

Seth MacGregor on sithe-klaanin päällikön puolivilli äpäräpoika, jonka vasta hänen velipuolensa Conal saa kesytettyä. Yhdessä veljekset joutuvat kohtaamaan sithe-klaanien väliset vihollisuudet. Lopulta veljekset joutuvat sithe-maailmaa suojaavan Hunnun tuolle puolen – 1600-luvun lopun Skotlantiin, missä noitavainot riehuvat hurjimmillaan.

Sethin elämää ei helpota, että hän rakastuu ihmistyttöön.

Kapinaenkelit-sarjan aloitusosa. ”Vuoden 2010 paras fantasiaromaani” – The Times

Avainsanat: fantasia, Skotlanti

”Täytyy muuten sanoa, että Tulimieli on varsin laadukasta fantasiaa. Hyvä valinta käännökseksi, ja toivottavasti kirja on otettu innolla vastaan. Käännöskin on hyvä, onneksi olkoon siitä. Aika usein fantasiakäännöksiä lukiessa tuskastuttaa jatkuva anglismien tulva ja muutenkin sellainen vähän epäsuomenkielinen ilmaisu. Tässä ei nyt ole sitä, kirjaa on helppo lukea.”

— kirjailija Sari Peltoniemi (ote yksityisviestistä, julkaistu kirjoittajan luvalla)

”Kaiken kaikkiaan Tulimieli on varsin mielenkiintoinen avaus ja laadukas käännös tänä vuonna aloittaneelta Alligaattori Kustannukselta. Teos sopii niin teini-ikäisten kuin aikuisempienkin fantasiakirjallisuuden ystävien käsiin.”

— Taika, Kirjasfääri (19.07.2014)

”Minua hieman mietitytti kannattaako Tulimieli aloittaa heti suosikkini [Stephen] Kingin jälkeen, mutta pelko oli turha. Tulimieli osoittautui heti alusta alkaen melkoiseksi pageturneriksi. (...) Sarjan aloitus vaikutti sen verran hyvältä, että odotan innolla jatkoa.”

— Villis, Villasukka kirjahyllyssä (19.07.2014)

”Kirjailija luo aineksistaan kohtuullisen viihdyttävän keitoksen. (...) Henkilöissä on tarpeeksi eloa ja Philip keskittyykin monesti ihmissuhteiden myrskyihin. Isänsä hyväksyntää turhaan etsivä Seth on päähenkilönä kelpo yhdistelmä säälittävyyttä ja nuoruuden kömpelöä paukapäisyyttä. (...) Tulimieli osuu selvään markkinarakoon: se on suunnattu nuorille aikuisille eli noin 17–25-vuotiaille lukijoille, jotka muutenkin kuluttavat runsaasti spekulatiivista fiktiota.”

— Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat (25.03.2014)

”Mielikuvituksellinen, julma, äärimmäisen kiehtova tarina... Tulimieli kuuluu aivan parhaisiin... Philipin selkeä proosa on kuin tulista mallasviskiä... Vuoden 2010 paras fantasiaromaani.”

— Amanda Craig, The Times (23.10.2010)

Kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa arvosteltiin amerikkalaisessa Small Reviews -blogissa. Neljä tähteä. Kirjoittajan mielestä tarinaa oli vaikea seurata, koska tekstissä monet asiat paljastuvat vasta vähitellen ja koska romaanissa käytettiin "ylämaan murretta". Uskon, että eurooppalaiset ovat keskimäärin tottuneempia lukijoita.

”This is a hard series for me, but it's a rewarding one. The glimmers, the characters, the moments between them. The losses and triumphs. The determination of war and the crushing defeats.”

Small Reviews (15.12.2013)

Lisää keijutarinoita:
Ellen Kushner: Thomas Riiminiekka
Elizabeth Bear: The Promethean Age -sarja. Sidhejä aikuiseen makuun
Jim Butcherin Dresden Files -sarjassa on etenkin myöhemmissä kirjoissa melko paljon sidhehahmoja

Gillian Philip

Gillian Philip on syntynyt 1964 Skotlannin Glasgowissa. Hän on työskennellyt musiikkikaupassa, viiniyrityksen myyntiedustajana, radiojuontajana, teatterin vahtimestarina, baarimikkona, hotellin vastaanottovirkailijana, konekirjoittajana ja poliitikon avustajana.

Hän asui 12 vuotta Barbados-saarella, ja rantaelämän pitkästyttävyyttä välttääkseen hän alkoi kirjoittaa vakavissaan. Iltaisin hän työskenteli bändin laulajana paikallisessa irkkubaarissa. Ohjelmistossa oli kelttiläistä folkrockia, reggaeta ja calypsoa.

Gillian Philipin nuortenkirjoihin kuuluu neliosainen Kapinaenkelit-sarja, jonka ensimmäinen osa on Tulimieli (Firebrand, 2010). Sarjan päätösosa ilmestyy englanniksi vuonna 2014. Erin Hunter -ryhmäsalanimellä hän on ollut mukana kirjoittamassa Soturikissat-sarjaa. Erin Hunter -tuotannosta Philip on kuitenkin keskittynyt lähinnä koirista kertovaan Survivors-sarjaan.

Philip on ollut ehdokkaana maineikkaiden palkintojen saajaksi – näistä tunnetuin on ehkä Carnegie Medal.

Nykyään Philip elää kauniissa laaksossa Dallasin kaupungin lähellä (Skotlannissa, ei Yhdysvalloissa) seuranaan mies, kaksoset ja vaihteleva eläinseurakunta &ndash tätä kirjoitettaessa siihen kuuluu Cluny-labbis, Milo-perhoskoira, Otto-puoliperhoskoira, arvaamattomat kissat The Ghost ja The Darkness, kanat Mapp, Lucia ja Honey Boo Boo sekä koko joukko hermoherkkiä kaloja.