fileerror is No permission Alligaattori Kustannus – Aurinkoloma Tšernobylissä

Hinta: 14,90 €

ISBN: 978-952-7011-04-1

Koko: A5

Sivumäärä: 320

Sidosasu: nidottu, kansiliepeet

Kirjastoluokka: 40.8

Suomentaja: Jussi Hirvi

Ilmestymisaika: 06/2014

Status: loppuunmyyty

Andrew Blackwell

Aurinkoloma Tšernobylissä

Ja muita seikkailuja maailman saastuneimmissa paikoissa

Seikkailuja maailman surkeimmissa paikoissa

Useimmat meistä haluavat matkustaa kauniisiin paikkoihin kuten Lappiin, Pariisiin tai Thaimaan hiekkarannoille. Andrew Blackwell on valinnut matkakohteensa toisin. Hän matkustaa Tšernobylin ihmisiltä suljetulle suojavyöhykkeelle ja Kanadan valtaville öljyhiekkakaivoksille. Hän matkaa purjelaivalla Tyynenmeren roskapyörteelle ja tutkii sademetsien katoa Amazonin alueella. Intiasta hän löytää maailman saastuneimman joen ja Yhdysvalloista öljynjalostamojen aavemaisen kaupungin.

Kaikkialla hän kuitenkin löytää rumuuden seasta myös yllättävää kauneutta ja elämäniloa. Paikalliset asukkaat osoittavat hänelle, että rumissakin paikoissa voi pitää hauskaa ja niitäkin voi rakastaa.

Kirjassa yhdistyy minämuotoinen, itseironinen reportaasi – joka tuo mieleen Michael Mooren ja Morgan Spurlockin dokumenttielokuvat – ja pohdiskeleva ympäristökirjallisuus.

Avainsanat: Alberta, Amazonia, Brasilia, Etelä-Amerikka, Ganges, Intia, Kanada, Kiina, luontoajattelu, luontosuhde, matkakirjallisuus, meret, Port Arthur, saastuminen, sademetsät, Texas, Tšsernobyl, Tyynimeri, Ukraina, Yhdysvallat, öljyhiekka

”Devastatingly hip and brutally relevant.”

Booklist (starred review)

YLEn aamu-tv:n ohjelma "juhlisti" vuonna 2011 Tšernobylin onnettomuuden 25-vuotispäivää. 18 minuuttia pitkässä ohjelmassa näytetään Pripjatin autiokaupungista näkymiä, joista Andrew Blackwellkin kirjoittaa kirjassaan. Myös haastatellaan YLEn Moskovan-kirjeenvaihtajia (Reijo Nikkilä ja Yrjö Länsipuro), jotka kävivät pian onnettomuuden jälkeen Tšernobylin alueella ja kuvasivat aiheesta ensimmäiset länsimaiset uutispätkät.

YLE Tiede (12.06.2014)

Andrew Blackwell

Andrew Blackwell on New York Cityssa asuva journalisti ja elokuvantekijä. Aurinkoloma Tšernobylissä on hänen ensimmäinen kirjansa.